UPstream Nyhedsbrev

UPstream Nyhedsbrev nr. 33 – April 2019

Megatrend elektrificering ”Vi har aldrig været mere relevante” siger Kim Fausing, koncernchef i Danfoss og fortsætter ”der sker en elektrificering af samfundet…….

Mærsk vil være CO2-neutral – med ammoniak og atomkraft? A.P. Møller-Mærsk lancerede for nogle måneder siden en målsætning om at blive CO2-neutral i 2050. Hermed forstås at det brændsel man bruger godt kan udlede CO2 ved forbrænding,……..

UPstream Nyhedsbrev nr. 32 – August 2018

A.P. Møller går ind i ”kernekraft” Ideen er egentlig udklækket af Danfoss-milliardæren Jørgen Mads Clausen der i mange år har spekuleret på om det varme vand i undergrunden ikke kunne bruges til energiforsyning……..

Børsnoteringen af Odico A/S Den 2.juli oplevede vi i Danmark for første gang en robotvirksomhed blive børsnoteret…….

UPstream Nyhedsbrev nr. 31 – Juni 2018

Elektrificering – en ny megatrend For nylig skrev DSB’s adm. Direktør Flemming Jensen en kronik i Politiken hvor han redegjorde for hvorfor han mener at togdrift har en betydelig plads i fremtiden…….

Endnu en Portefølje virksomhed i et management buyout I Porteføljen er også den kinesiske batteriproducent Highpower Inc. som handler til særdeles attraktive nøgletal, nemlig under indre værdi og med en P/E på under 4…….

UPstream Nyhedsbrev nr 30 b – December 2017

Trump er måske ved at åbne Kinas Pandoraæske Præsident Trump var på en længere Asien rejse 4.-13. november. Højdepunktet var et historisk møde mellem præsident Trump og Kinas præsident Xi Jinping….

Kort nyt: Vor Stærkstrømaktie gennem mange år, amerikanske Ixys inc. er blevet opkøbt af et andet amerikansk selskab,……

UPstream Nyhedsbrev nr.29 – Juni 2017

Dansk dynamit Den 26.juni 2017 markerer 25-års dagen for det danske fodboldlandsholds sejr på 2-0 over Tyskland ved Europamesterskabet i 1992……

Nødvendig ændring af vedtægter I UPstream Invest har vi netop købt aktier i Teradyne. Hvorfor først nu?……

UPstream Nyhedsbrev nr. 28 – December 2016

Med valget af Donald Trump til USA’s 45.præsident kommer der i USA fokus på investeringer i infrastruktur i et omfang der næppe er set siden Roosevelt’s New Deal i 30’erne…….

Kort nyt Kinesiske firmaers forsøg på opkøb af en række tyske og amerikanske LED producenter støder på kraftig modstand fra politikerne i både Tyskland og……

UPstream Nyhedsbrev nr. 27 – særudgave – Juli 2016

Særudgave om Topsil sagen

Dansk teknologi i verdensklasse sælges for en slik Der har på det seneste været en del virak om Topsil og man kan læse en del herom i Berlingske Tidende og…….

UPstream Nyhedsbrev nr. 26 – Maj 2016

Studsvik AB frasælger sin division med affaldshåndtering. Den svenske atomkraft teknologi virksomhed, Studsvik AB, frasælger sine fabrikker i Sverige og England,……

Ny handlekraft indenfor den globale atomkraftsektor Efter Fukushima ulykken og 5 års efterfølgende lammelse, er atomkraftsektoren endelig ved at finde handlekraften tilbage…….

UPstream Nyhedsbrev nr. 25 – Oktober 2015

Det er ikke nemt at tjene penge i branchen for grøn energiteknologi. Selvom stort set alle mener, at det er den vej vi skal gå og gøre os uafhængige af kul, fossiler og……..

GT Advanced og Solcellebranchen I oktober 2014 gik det amerikanske selskab GT Advanced, tidligere GT Solar, i betalingsstandsning (chapter 11)…….

UPstream Nyhedsbrev nr. 24 – Februar 2015

UPstream Invest A/S investerer i branchen grøn energiteknologi – det fremgår af selskabets formålsparagraf i vedtægterne…….

Kort nyt Vi har i UPstream Bestyrelsen fundet det værd at drøfte muligheden for at investere i Copenhagen Atomics…….

UPstream Nyhedsbrev nr. 23 – September 2014

Norge og Thorium energien I august besøgte jeg Thor Energy i Norge. Dette selskab er endnu ikke børsnoteret men kan være en ledetråd for hvor vi er på vej hen……

Oliebaronerne vil være uafhængige af olie Det kan måske synes overraskende at landet som netop er blevet så rigt på olie, nu synes at arbejde helhjertet på at gøre sig uafhængig af olie og fossile brændstoffer…….

UPstream Nyhedsbrev nr. 22 – Maj 2014

Danfoss investerer som UPstream Den 26. feb. kom nyheden om at den sønderjyske virksomhed, Danfoss, investerer i SMA Solar (som indgår i UPstream Porteføljen) der til gengæld overtager inverter division fra Danfoss…..

Topsil rustet til fremtiden Den 24.april 2014 besøgte UPstream Invest Topsils nye fabrik på siliciumvej 1 i Frederikssund. Selskabets direktør, Kalle Hvidt Nielsen,…..

UPstream Nyhedsbrev nr. 21 – Januar 2014

Deltagere på vores sidste generalforsamling i maj 2013 kan måske huske at jeg dengang talte meget varmt for Topsil,…..

Tianneng Power og Folkerepublikkens 3.fase Virksomheden sælger og servicerer batterier til eldrevne cykler og i begyndende omfang lette eldrevne køretøjer som små biler med moderat tophastighed,…..

UPstream Nyhedsbrev nr. 20 – September 2013

Op ad bakke.. Som nævnt i forrige nyhedsbrev er der et usædvanligt højt antal UPstream aktier til salg for tiden…..

Solid finansiering af infrastruktur Man skal ikke køre meget rundt her i riget for at bemærke at der er kommet gang i bygge- og anlægsbranchen…..

UPstream Nyhedsbrev nr. 19 – Juni 2013

Fukushima 2011 – en Tsunami og en mediestorm i et glas vand For ganske nylig konkludere en ny FN-rapport at følgerne af lækket radioaktivt materiale under Tsunami katastrofen…..

UPstream Nyhedsbrev nr. 18 – Februar 2013

Pludselig kom Grønland på dagsordenen i de danske medier og denne gang ikke bare som 5 minutters ”Nyheder fra Grønland”……

År 2013 bragte 2 opmuntrende nyheder for hhv. kernekraft og solceller. Den nyvalgte japanske premierminister, Shinzo Abe, fra Liberaldemokraterne erklærede Nytårsdag at han ville gøre op med…..

UPstream Nyhedsbrev nr. 17 – December 2012

Ny ledelse i verdens største marked for energi Kina har netop gennemført sit – hvert 10. år tilbagevendende – magtskifte. Den nye leder af kommunistpartiet,…..

UPstream Nyhedsbrev nr. 16September 2012

Neoneon ud af porteføljen I forrige nyhedsbrev nævnte jeg vores bekymringer med den kinesiske LED producent Neoneon……

Internt nyt Da UPstream aktien noterer under den nominelle kurs på 1.000 kr. er vi nødt til……

UPstream Nyhedsbrev nr. 15Juni 2012

Topsil – vores danske skuffelse Topsil er en af de 2 af vores virksomheder der har klaret sig dårligere end de bedste konkurrenter…..

Perspektivering på Stærkstrømsmesse På en stærkstrømsmesse i Nürnberg som jeg deltog i for en måned siden, mødte jeg eksempler på denne ledertype……

UPstream Nyhedsbrev nr. 14Februar 2012

Kina, solceller og vindmøller 2011 blev året hvor der endelig kom skred i det kinesiske solcellemarked……

Bag scenen – stærkstrømselektronik Hvad enten vi hastigt opbygger solcelle- eller vindmøllekapacitet (som den nye danske regering hælder til), eller…..

UPstream Nyhedsbrev nr. 13 – December 2011

Som kort beskrevet på vores hjemmeside, har UPstream Invest i hhv. oktober og november besøgt 2 af vores virksomheder,…..

Kernekraft – fra eufori til ørkenvandring til renæssance I en rundspørge i USA i 50’erne, forventede 80% af amerikanerne at indenfor de næste 50 år ville man kunne helbrede kræft,…..

UPstream Nyhedsbrev nr. 12 – September 2011

Først de dårlige nyheder: 2011 har indtil videre været et dårligt år for vores investeringer. Jordskælvet og tsunami bølgen der ramte Fukushima området……

Paradigmeskift fra USA til Kina er en realitet nu Derfor står vi overfor et stort paradigmeskift væk fra en verdensøkonomi med USA i spidsen, drevet hovedsagligt af finansielle korthuse,…..

UPstream Nyhedsbrev nr. 11  – Juni 2011

Kinas krig mod klimaforandringerne UPstream Invest besøgte Kina 1.-9.april 2011. Når man rejser i Kina i erhvervsøjemed oplever man et land på en mission…..

Internt nyt – Kinaturen 1.-9.april tog jeg med 8 UPstream Aktionærer, herunder Niels Christoffersen der sidder i UPstream Invest bestyrelsen,…..

UPstream Nyhedsbrev nr. 10 – Marts 2011 – særudgave

Jordskælv og Tsunami i Japan Jordskælvet fredag i Japan var 9.0 på en Richter scala og det højeste nogensinde målt i Japan som ellers jævnligt plages af jordskælv……

Internt I betragtning af hvordan medierne verden over svælger i snak om atomkatastrofe, evakuering af hele Tokyo osv…..

UPstream Nyhedsbrev nr. 9 – Marts 2011

Besøg af Schweiz – en stenrig teknologi nation. I februar besøgte jeg Schweiz og 3 af landets førende virksomheder indenfor grøn teknologi, nemlig ABB, Meyer Burger og Schaffner……

LEDs går endelig ind i ”hockeystaven”. Som omtalt i et tidligere nyhedsbrev nr. 4, har jeg i nogle år forventet at lysdioder skulle komme til at opleve den såkaldte hockeystav …..

UPstream Nyhedsbrev nr. 8

UPstream Nyhedsbrev nr. 7 – September 2010

Først de dårlige nyheder Hen over sommeren har det ikke været gode nyheder der har præget aktiemarkederne som følgelig heller ikke har udviklet sig positivt ……

Nye former for globale alliancer knyttes Der findes nemlig en fuldblods politiker i USA som indgyder håb og det er Californiens guvernør. Arnold Schwarzenegger ……

UPstream Nyhedsbrev nr. 6 – Juni 2010

Når Nyhedsbrevet er lidt forsinket denne gang, skyldes det på ingen måde manglen på store nyheder indenfor grøn teknologi …..

Tyskland som moderland for solcellens industrielle revolution Tyskland er ikke ligefrem kendt for solrigt vejr og langt de fleste danskere kan ikke komme hurtigt nok igennem landet ……

UPstream Nyhedsbrev nr. 5 – Februar 2010

Danmark, Grønland og de sjældne jordarter Nytårsaften i godt selskab og med et glas champagne i hånden hørte jeg Dronningens påmindelse om at Grønland …..

Kina skruer endnu højere op for sin energipolitik Så mens der endelig synes at ske noget reelt i USA, er det stadig for tidligt at glæde sig før der virkelig begynder …..

UPstream Nyhedsbrev nr. 4 – November 2009

De store rigmænd og pionerer indenfor investering er blevet overbeviste om grøn teknologi og om Kina Navnkundige investorer som Warren Buffet, Jim Rogers og George Soros orienterer sig i stigende grad mod grøn energiteknologi…..

De sjældne jord arter – fremtidens olie Som tidligere antydet med klager over Kina i WTO, bliver det stadig mere tydeligt at Kina er ved at indlede et strategisk kapløb …..

UPstream Nyhedsbrev nr. 3 – September 2009

Kina er den sikre havn i uvejret Kinas økonomi har hidtil vist sig overordentlig robust og velrustet overfor den største økonomiske krise Verden …..

China Bak Battery Kinas næststørste, efter BYD, producent af avancerede genopladelige batterier af Lithium eller Nikkel metalhydrid…..

UPstream Nyhedsbrev nr. 2 – Maj 2009

Det handler om Kina… De kinesiske aktieindeks (i Hong Kong og Shanghai) er kommet stærkt igen efter at de bundede i november sidste år……

..og det handler om grøn teknologi Hvad har alt dette om Kina egentlig at gøre med grøn mikroteknologi og UPstream aktien? Overordentlig meget……

Aktiviteter i UPstream Invest Den 6.april gennemførtes 2.aktieemission til en tegningskurs på 1.217 kr. 25 nye investorer, heraf 3 gengangere fra ……

UPstream Nyhedsbrev nr. 1 – Februar 2009

Verdens ledere støtter i stigende grad grøn teknologi. I Kina er en en gigantisk stimulanspakke på 4 bio. kr. trådt i kraft i november 2008. Den skal accelerere anlægsinvesteringer …..

Forslag til UPstream Invest Bestyrelse om at optage et nyt selskab i UPstream Porteføljen. På næste bestyrelsesmøde den 11.februar vil vores bestyrelse ved flertalsafgørelse beslutte om vi optager selskabet …..