UPstream Invest går ind i Robotbranchen

På den ordinære generalforsamling 31.maj 2017 blev det besluttet af udvide vores formålsparagraf så vi bl.a. også kan investere i robotbranchen. Bestyrelsen har nu besluttet at gå ind i den amerikanske aktie, Teradyne som opkøbte danske Universal Robots i 2015. Universal Robots er absolut førende indenfor de såkalde Cobot (som står for Collaborative Robots) og vokser over 100% om året, med en overskudsgrad på over 10%. Vi mener at Cobots er en “killer application” som vil vokse ligeså stærkt som biler i 60’erne og computere i 90’erne. Teradyne og UR har monopolignende status der og det er en langt mere viden tung branche end LED og solceller. Problemet med sidstnævnte brancher har ikke været vækst, men morderisk konkurence. Derfor har det været svært at tjene penge på solceller og følgelig dårligt for aktionærerne. Dette problem har ikke været der i robotbranchen og vi tror heller ikke at det kommer i Cobotbranchen. Hvis man sammenligner med computerbranchen, var den i 70’erne domineret af de såkaldte mainframes, stor tunge computere som var svære at programere etc. Sådan har det været med industrirobotter hidtil – kun rigtig anvendelige på store bilfabrikkker hvor de kan stå afskærmet, uden fare for medarbejdere. Så kom den personlige computer i 1981 og først da begyndte salget af computere for alvor at tage disruptiv fart. Vi vil se det samme med Cobots som er små fleksible og let programerbare robotter, der vil kunne bruges af bittesmå snedkervirksomheder osv. – som der er millioner af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.