Endnu en Portefølje virksomhed i et management buyout

I Porteføljen er også den kinesiske batteriproducent Highpower Inc. som handler til særdeles attraktive nøgletal, nemlig under indre værdi og med en P/E på under 4. Helt absurd i betragtning af at virksomheden har en forrygende vækst med litium batterier som er blevet 3-doblet på 5 år og nu udgør over ½-delen af selskabets omsætning. For 2017 blev overskuddet næsten 3-doblet. Også her er det markedet for eldrevne køretøjer der primært driver vækst. Med den slags nøgletal kunne man godt få mistanke om svindel – det har vi jo set før i Kina og faktisk netop indenfor batteribranchen. Men det her selskab er den ægte vare.

Jeg besøgte dem helt tilbage i år 2008 og har checket et af deres kvalitetscertifikater hos norske myndigheder og det er virkeligt nok. Men mistanken om svindel er efter alt at dømme grunden til at Highpower handler så lavt, ligesom andre kinesiske aktier noteret i USA. Derfor begynder de kinesiske virksomheder at afnotere sig fra den amerikanske børs, hvilket som bekendt skete med Trina Solar sidste år. 4.juni kom så den adm. Direktør gennem 15 år, George Pan, med et tilbud hvor han vil købe alle de udestående aktier tilbage for 4,80 USD i en såkaldt ”going private”. Dette svarer til en overkurs på næsten 50% da aktien d.d. handler på 3,3 USD. Mærkeligt nok steg aktien ikke på nyheden – igen et tegn på at det amerikanske marked bare ikke vil disse kinesiske teknologi aktier.